X

Bomuldsgarns mange anvendelsesmuligheder

At strikke er på vej tilbage på mode, og det er der en god grund til. Det er enormt afstressende og hyggeligt at sidde og strikke, uanset om man sidder alene i sine egne tanker, eller om man sidder sammen med en flok venner og veninder og hyggesnakker.
Der er også en stolthed og tilfredsstillelse ved at give noget i gave og kunne sige, at det har man helt selv lavet. På den måde ved modtageren, at der er lagt både tid og tanker i gaven, hvilket gør den langt mere personlig.
At strikke er også en god måde at lave ting til sig selv. Det kan være, at man godt kunne tænke sig et tæppe, der ser ud på en bestemt måde, men ikke kan finde et sådant i butikker. I det tilfælde er det bare med at finde garn og strikkepinde frem og komme i gang med selv at lave drømmetæppet.
Inden man begynder på et strikketøj, er der nogle ting at overveje først.
Naturligvis skal man beslutte sig for, hvad man vil strikke og i hvilket mønster. Når man har fundet ud af, hvad man ønsker at strikke, må man tænke over hvilken garntype, der er bedst at bruge.
En klassisk garntype, der er nem at arbejde med, er bomuldsgarn. Bomuldsgarn er sjældent trævlet, og hvis der skulle begynde at skille i trådene, er det nemt at se den enkelte tråd.
Bomuldsgarn er klart det bedste garn at bruge, hvis man ønsker at strikke karklude, vaskeklude eller andre ting, der har behov for at blive vasket grundigt. Det meste bomuldsgarn kan man nemlig vaske på 60 grader og tørretumble. 
Bomuldsgarn er heller ikke så eftergivende som andre garntyper, og derfor kan det være godt at bruge, hvis man strikker eller hækler små bamser eller figurer, som har behov for at kunne holde formen – også når de bliver stoppet ud med fyld.

Kristine Wiese: