Trafikkeglen bliver i dag brugt i flæng. Der er næsten ikke dét, som den ikke kan bruges til. I virkeligheden så får den faktisk slet ikke nok opmærksomhed, hvilket denne artikel gerne skulle lave om på, når den gennemgår en række af trafikkeglens funktioner og mere alternative brugsmønstre.

Den oprindelige tanke

Trafikkegler er i alt sin oprindelse egentlig til for at gøre trafikken mere sikker. Det gælder både for fodgængere, cykellister og billister. Keglerne bruges til at gøre opmærksom på, at noget i trafikken er anderledes, end det plejer, eller at der er noget, som man skal være opmærksom på. Det vil typisk være, hvis der er hul i vejen pga. vejarbejde, at der er sket et uheld, eller at der er tabt noget på vejbanen. Det er derfor at keglen har sin meget blikdragende orange farve.

Et øvelsesredskab

Hvad end du har taget cykelkørekort i skolen eller et kørekort til bil, så er du helt sikkert også stødt på trafikkeglerne i den forbindelse. Keglerne bliver nemlig ofte brugt som forhindringsredskab, så du kan forbedre dine manøvreringsevner. De er nemlig yderst vigtige i trafikken.

Sjove projekter

Det er ikke kun, når det kommer til de mere alvorlige aktiviteter, at trafikkeglerne er fremtrædende. Den bliver nemlig også brugt til meget leg og hobbyprojekter. Du har formentlig selv rendt rundt og skrålet i den snævre ende af keglen, for at høre hvordan din stemme forandrer sig, når den kommer ud igen. Det er der mange børn, som har gjort både før og efter dig. Keglernes trekantede form gør sig også glimrende som julenisser til jul og sjove hatte til fastelavn. Det er kun fantasien, der sætter grænser.