At give dine vægge en omgang tapet kan gøre en verden til forskel. Tapet kan være med til at give dit hjem meget mere personlighed og liv eller bare give et flot finish. Heldigvis så er tapet ikke særlig svært at sætte op, så længe du kender retningslinjerne. I dette indlæg kan du lære, hvordan man sætter tapet på væggene.

Mål op

For at finde ud af hvor meget tapet du skal bruge, så skal du måle dine vægge op. Mål både højden og bredden på væggen. Læg altid ca. 25 cm til længden, så du har lidt ekstra at løbe på, hvis du nu skulle have målt lidt ved siden af. Hellere for meget end for lidt.

Klargør væggene

Det er meget vigtigt, at du gør dit forarbejde på væggene, inden du begynder at tapetsere. Dine vægge må nemlig ikke have nogen huller, revner eller andre ujævnheder. Væggene skal være helt glatte for, at du får et flot resultat. Hvis der allerede er tapet på den væg, som du skal tapetsere, så skal det fjernes først med en spartel og pudses glas.

Sæt tapet op

Smør tapetklister på dine tapetstykker med en børste. Du skal starte oppefra og ned. Lad tapetklisteret trække lige så længe som din forhandler har sagt. Herefter skal du banke og børste tapetet fast på væggen med din børste. Skær det overskydende tapet af med en hobbykniv.

OBS:

Hvis du skal tapetsere et badeværelse, så er det vigtigt, at du vælger tapet, som er egnet til vådrum. Hvis ikke du tager højde for det, så kan der vokse svamp. Tapet, som er lavet af glasfiber, egner sig rigtig godt til formålet.