Søvn er noget af det vigtigste i dit liv. Selvom det kan virke som lidt spild af tid at vi sover en tredjedel af vores liv. Men faktum er at søvn afgør hvor godt og hvor længe vi lever. Det er et af Silvana hovedpuders budskaber.

Du kan ikke undvære søvn – og nej, du er ikke en af dem der kun har brug for fem timers søvn. Det er statistisk usandsynligt.

En god søvn tager tid

De fleste mennesker har brug for at sove mellem 7,5 og 8 timer hver nat. Allerede ved syv timers søvn begynder du at mærke et underskud. Og hvis ikke du gør, så har du potentiale for at føle et endnu større overskud ved at tage en ekstra time på den anden side.

Ved seks timers søvn eller mindre vil du efter noget tid mærke mere alvorlige symptomer.

Symptomer på for lidt søvn

Når du ikke får sovet, så vil du hurtigt mærke nogle forandringer fysisk og mentalt. Hvis du har nogle af disse symptomer, så er det en god idé at kigge på dine sovevaner.

Humørsvingninger er det første du mærker. Du bliver mere irritabel og bider af mennesker omkring dig. Du vil naturligvis føle dig mere træt og uoplagt. Det er svært at komme op og arbejdet om eftermiddagen er svært.

Du bliver mere glemsom og mister motivationen. Din sexlyst bliver også sat på et meget lavt blus.

Køb noget godt sengetøj

Søvnmangel skyldes ikke kun at man sover for lidt. Det kan også skyldes afbrudt søvn. Så selvom du sover otte timer, så svarer det til 5-6 timer hvis den bliver afbrudt.

Måske bør du overveje en bedre dyne eller hovedpude? Tag et kig på Silvana hovedpuder på YouCare. En god hovedpude lader dig sove hele natten.