Badesæsonen er over os. De varme strande tiltrækker badegæster som elsker at køle sig i vandet. Men under overfladen lurer en fare som kan ødelægge enhver hyggelig ferie med familien.

De danske strande er nemlig også populære bland fjæsing. Og dem har du ikke lyst til at træde på. Men der er en simpel løsning: Brug badesko.

I Danmark har det ikke været almindelig at bruge badesko, men det er sund fornuft.

Havbunden skjuler mange irriterende ting

Naturen er skøn og en tur ved havet er vidunderlig. Men når du hopper ud i vandet med bare fødder, så er du udsat for mange farer. Ikke nødvendigvis så slemme som en skræmt fjæsing, men nok til at ødelægge ferien.

På bunden finder du skarpe muslinger og sten som hurtigt kan giver rifter under foden. Det lyder ikke slemt, men når du blander en rift med sand og et par varme sko, så bliver det hurtigt træls.

Badsko beskytter og giver ro

En badesko er sund fornuft. Selvfølgelig kan du ikke mærke sandet mellem tæerne, men du slipper for at træde på noget ubehageligt og skade foden. Det er mere afslappende at gå i vandet når du ikke konstant skal holde øje med bunden.

En god badesko koster ikke en formue. Du kan købe dem fra 100 kroner og opefter. Se for eksempel de mange forskellige sko hos Aquashoppen.

Slap af med børnene

Det er altid med en vis uro at forældre tager børn med til stranden. Ingen har lyst til at deres børn kommer til skade. Hvis du køber badesko til ungerne, så kan du slappe mere af. Du har en bekymring mindre.

Det er jo ikke kun muslinger og fjæsing der ligger derude. Vores strande er ofte forurenet af affald. Plastik og rustne søm er heller ikke rare at træde på.