Når du arbejder, er det vigtigt, at du er ordentligt beskyttet. Det gælder, uanset om du er håndværker eller kontoransat. For en håndværker er det vigtigt at bære sikkerhedssko, der beskytter fødderne, og at bære tøj, der er behageligt at have på hele dagen, mens det for en kontoransat er et spørgsmål om ergonomi i forhold til højden på skrivebordet og den slags.

Nogle jobs kræver endda certificeret arbejdstøj – f.eks. termodragter, der kan modstå gnister og gløder, eller sikkerhedssko, der beskytter fødder og tæer mod skarpe og tunge genstande.

Andre steder stilles der krav til det materiale, tøj og sko er udført i, fordi nogle materialer kan forstyrre vigtige elektroniske maskiner.

Arbejdstøjet er vigtigt for, at du kan få forsikringspenge, hvis du kommer ud for en skade på dit job. Vælg derfor det rigtige, så du er bedst sikret.

Hygiejnen vægtes højt

I nogle typer jobs, typisk i sundhedssektoren, stilles der høje krav til arbejdstøjet, fordi det skal være sterilt og hygiejnisk. Det er klart, for disse folk arbejder med syge og svage mennesker, der ikke besidder verdens bedste immunforsvar, hvorfor meget få bakterier kan være farlige. Derfor er dette tøj lavet i specielle materialer. De skal også fremstå neutrale, hvilket uniformen også bærer præg af.

Nogle steder vægtes engangsarbejdstøj højt, f.eks. malerdragter og engangshandsker. Dette skyldes, at engangstøj kan skiftes ud efter hvert brug, så gamle bakterier hele tiden ryger i skraldespanden.

Hvor finder du dit arbejdstøj?

Når du skal ud efter arbejdstøj, bør du altid forhøre dig hos din arbejdsgiver. Find ud af, om der stilles krav til nogle bestemte mærker, certificeringer eller typer af tøj. Dernæst er det oplagt at høre arbejdsgiveren, om de dækker noget af det. Find arbejdsbukser til mænd og kvinder på nettet eller i butikker, der forhandler arbejdstøj til specifikke brancher.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *